torstai 27. huhtikuuta 2017

Vadelma-cashewtuorepuuro

Kesän lähestyessä viileät ja raikkaat tuorepuurot löytävät taas tiensä lautaselle. Ne ovat sekä helppoja, terveellisiä että herkullisia. Nopeitakin, jos yön tai työpäivän aikana itsekseen valmistuva puuro mielletään nopeaksi. Variaatiomahdollisuuksia on lukemattomia ja jokaisella kerralla voi halutessaan luoda aivan uudenlaisen makunautinnon. Keittiönkaappien sisältö syyniin ja luovuus kunniaan!

Tuorepuuro syntyy yksinkertaisimmillaan suhteella yksi osa hiutaleita ja kaksi osaa nestettä. Hiutaleiden tilalla voi käyttää vaihtoehtoisesti esimerkiksi kokonaisia tattari-, kaura- tai hirssisuurimoita. Nesteeksi sopivat erilaiset kasvimaidot tai mikseipä vaikka lisäaineettomat täysmehut. Muita makuja tuorepuuroon voi hakea muun muassa mausteilla, pähkinöillä, siemenillä, kookoshiutaleilla, kaakaolla, marjoilla ja hedelmillä. Kokeile rohkeasti myös raastettua porkkanaa. Jämäkkä ja rouheisempi puuro syntyy lisäämällä massaan nesteitä imeviä siemeniä, chiaa, tulsia tai pellavaa. Makeaa makunautintoa hakeva lorauttaa sekaan vaahtera- taateli- tai agavesiirappia. Sileästä puurosta pitävä pyöräyttää herkun blenderissä ennen tarjoilua. Variaatiomahdollisuuksia tosiaan riittää!

Mikäli et ole koskaan testaillut tai maistellut tuorepuuroja, voit aloittaa vaikka alla olevasta vadelma-cashewtuorepuurosta, jonka mausta löytyy miellyttävää lempeyttä, raikasta marjaisuutta ja mukavaa kermaisuutta. Lasipurkit valmiiksi ja tuorepuurojen tekoon!


Vadelma-cashewtuorepuuroon tarvitset:

0,5dl kauraleseitä
0,5-1rkl tulsinsiemeniä
kourallinen vadelmia
lusikallinen cashewvoita
1,5dl mantelimaitoa

Sekoita ainekset keskenään sekaisin esimerkiksi lasipurkissa ja nosta jääkaappiin turpoamaan yön yli tai päivän ajaksi. Kaada valmis tuorepuuro tarjoiluastiaan ja koristele esimerkiksi puolukka- tai muulla marjajauheella. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti