torstai 22. syyskuuta 2016

Saksanpähkinä-vaniljavoi herkutteluhetkiin


Saksanpähkinä-vaniljavoihin tarvitset:

400g saksanpähkinöitä
1-3rkl kookosnektaria
reilu ripaus vaniljajauhetta
 rouhaus tai pari merisuolaa

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Paahda pähkinöitä uunissa kunnes väri on kauniin ruskea. Seuraa tilannetta, sillä pähkinät palavat helposti. Kaada pähkinät teholeikkuriin ja blendaa sileäksi tahnaksi. Aikaa tähän menee edullisella (noin 50€) laitteella viidestä kymmeneen minuuttia. Siirrä pähkinärouhetta muutaman kerran reunoilta kohti terää, jotta voista tulee sileää ja terä saa työstettävää. Kun tahna on mieleistäsi, lisää joukkoon makusi mukaan makeutusta, vaniljajauhetta sekä merisuolaa. Sekoita.

Purkita saksanpähkinä-vaniljavoi puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä huoneenlämmössä. Tarjoile esimerkiksi riisikakkujen, päärynäviipaleiden, omenapaistoksen, taateleiden tai puuron lisukkeena. Sopii hyvin myös sellaisenaan purkista lusikoitavaksi.

pst. kookosnektarin tilalle sopii loistavasti myös vaahtera- tai agavesiirappia. Täysin samanlaista makua niillä ei toki saa, mutta sopivat hyvin terveellisempään ja luonnollisempaan makeutukseen kuitenkin.

psst. voit valmistaa pähkinävoin myös paahtamattomista, raaoista, pähkinöistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti