sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Porkkanakakkuraakapallot

Siskoni kertoi jokin aika sitten leiponeensa elämänsä ensimmäisen porkkanakakun. Pellillinen mehevää herkkua oli kadonnut hetkessä fudispelin buffetista. Sen makua oli kehuttu maasta taivaisiin ja siskoani oli jopa pyydetty tekemään samaa kakkua toistekin. Tuosta kuulleena intouduin kehittelemään oman version. Version, joka on tapani mukaan vegaaninen, gluteeniton sekä sokeriton. Takuulla parempi vaihtoehto tavalliselle porkkanakakulle - niin väittäisin!


Porkkanakakkuraakapalloihin tarvitset:

2kpl / 170g porkkanaa
3dl luomurusinoita
kourallinen inkamarjoja
puristus sitruunamehua
1,5dl kaurahiutaleita
1,5dl maamantelijauhoja
vaniljajauhetta
kardemummaa
inkivääriä
kanelia

Huuhtaise porkkanat ja leikkaa ne paloiksi. Lisää ne ja muut ainekset mausteita lukuunottamatta teholeikkuriin tai blenderiin. Aja sileäksi soseeksi. Mausta lopuksi reilulla ripauksella vaniljajauhetta ja kanelia. Halutessasi voit lisätä joukkoon myös hiukkasen kardemummaa sekä inkivääriä. Sekoita ja maista. Massa on valmista, kun se maistuu taivaallisen hyvältä. Pyörittele lopuksi taikinasta reilu viisitoista noin 25 gramman pallukkaa. Säilytä "ylimääräiseksi" jääneet porkkanakakkupallot pakastimessa ja tarjoile ne pari minuuttia huoneenlämmössä lämmenneinä esimerkiksi iltapäiväkahvin tai -teen kera.

pst. voit pyöritellä pallerot kookoshiutaleissa tai loihtia esimerkiksi cashewvoista herkullisen kuorrutteen mikäli koet sen tarpeelliseksi.

2 kommenttia:

  1. Oi oi kun kuulostaa ihanilta! Rakastan porkkanakakkua ihan älyttömästi, se on varmaan mun lempileivonnainen. Nää menee kyllä testiin :-)

    http://the-happiness-theory.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, ensinnäkin kiitos kommentistasi, nämä piristävät mieltä aina kummasti! ☺♥

      Itse en ole koskaan syönyt porkkanakakkua, mutta luulen sen maistuvan jotakuinkin näiltä pallukoilta. Kerro ihmeessä mitä mieltä olit, kun saat aikaiseksi näitä tehdä. ♥

      Poista