perjantai 10. kesäkuuta 2016

Lanttu-papukeitto nokkosilla ja herkkusienillä

Kuluva viikko on ollut säiden puolesta melko kolkko ja tuulinen, aika suomalainen oikeastaan. Kotona on tullut vietettyä tuon takia tavanomaista enemmän aikaa. On käperrytty sohvan nurkkaan ja painettu televisio pitkästä, pitkästä aikaa päälle. Tehty ruokaa ja nautiskeltu. Ihan antaumuksella. Niin, ja se tärkein. Lenkkitossujen on annettu rauhassa hengittää kynnysmatolla kiireettöminä. Tällaisia viikkoja harvoin tulee, mutta ehdottomasti näitä kuitenkin tarvittaisi lisää. Olisi opittava nimittäin silloin tällöin pysähtymään. Ihan vaikka vain oman hyvinvoinnin vuoksi.

Työviikko on nyt onneksi ohi ja viikonloppu kolkuttelee ovella. Vielä kun saisi huomisen alta pois, niin voisi kunnolla käynnistää totaalisen pään tyhjennyksen ja "jalat ylös" -rentoutumisen. Noh, sunnuntaita odotellessa, hehe!

Kalseaan viikkoon sopii muuten mitä mainioimmin lämmittävä ja samenttisen pehmeä keitto. Eritoten juuri tämä keitto - vaikka nyt itse sanonkin.


Täyteläiseen papu-lanttusosekeittoon tarviset:

1kpl/700gr lanttua
1tlk suuria valkoisia papuja (GoGreen)
keitinlientä

1 valkosipulinkynsi
pieni pala inkivääriä
juustokuminaa
savuchilijauhetta (Poppamies)
suolaa

paahdettuja herkkusieniviipaleita
kuivattuja nokkosia
soijakastiketta

Kuutio lanttu ja keitä palat kypsiksi. Lisää pehmenneet lantut tehosekoittimeen yhdessä valutettujen papujen kanssa. Kaada joukkoon pari kolme lorausta keitinlientä. Blendaa. Jos koostumus tuntuu liian paksulta, lisää nestettä kunnes haluttu lopputulos on saavutettu.

Mausta samettinen keitto makusi mukaan tuoreella inkiväärillä, valkosipulilla, jeeralla ja savuchilijauheella. Viimeistele suolalla. Kaikista parhaiten maustaminen onnistunee blenderissä, jolloin inkiväärit ja valkosipulit soseutuvat muun keiton sekaan.

Annostele keitto lautasille ja nosta päälle pannulla paahdettuja herkkusieniviipaleita ja kuivattuja nokkosia. Lopuksi voit vielä
lorauttaa pintaan hieman soijakastiketta.

Nauti sellaisenaan tai yhdessä pehmeän leivän kera - herkullista kummin vain!



Ihanaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti