keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Kylmä kaurapuuro marjoilla

Älkää pelästykö otsikkoa, tämä ei todellakaan ole sellaista kuin voisi kuvitella.


Viime aikoina olen nauttinut runsain mitoin kaurapuuroa. Se hellii sekä vatsaa, että mieltä ja on varioitavissa sadoin tai jopa tuhansin eri tavoin. Kaiken lisäksi kaura on gluteenittomanakin erittäin edullista. Yhdestä muutaman euron paketista keittää tai liottaa useita annoksia, jolloin yhden lautasellisen hinnaksi ei jää kuin joitain kymmeniä senttejä. Lisukkeet toki tuovat lisähintaa, mutta hyödyntämällä kausihedelmät ja -marjat pysytään varsin kohtuullisissa summissa.

Joitain viikkoja sitten unohdin kaurapuuroni liedelle. Kun muistin sen, oli puuro kerinnyt jo kylmettyä ja paksuuntua. Aluksi ajattelin, että lämmitän sen uudestaan, mutta tulinkin toisiin ajatuksiin. Lisäsin puuroon ripauksen suolaa ja lusikallisen vaniljaista kookosvoita. Sekoitin ja maistoin. Yllätyin. Puuro maistui todella hyvältä, kuin jälkkäriä olisi syönyt. Etäisesti mieleeni tuli lapsuuden herkkuni riisifrutti. Muutaman lusikallisen jälkeen olin aivan myyty - tätä on saatava lisää.

Tuon päivän jälkeen olen nauttinut useana päivänä kylmää kaurapuuroa erilaisin lisukkein. Välillä sekaan on päässyt rouhittuja pähkinöitä, välillä tuoreita marjoja ja välillä extra-annos kookosvoita - välillä taas vähän kaikkea! Monet annokset ovat saaneet hunnukseen kookoshiutaleita tai kanelia, mutta eivät suinkaan kaikki. Tänään maustoin puuroni yksinkertaisesti violetilla maissijauholla ja vaniljaisella kookosvoilla. Annoksen kruunasivat eilen keräämäni mustikat sekä herkullisen makea mansikka.

Ja kyllä, kylmä kaurapuuro ei tosiaan häviä yhtään kuumalle sisarukselleen!


Pidätkö sinä kylmästä kaurapuurosta? Voisitko kokeilla tai edes kuvitella puuroa jälkiruoaksi?
Millä tavoin sinä varioisit oman annoksesi?

4 kommenttia:

  1. juu, syön usein kylmää puuroa vaihtelun vuoksi :). se muistuttaa vanukasta jos tuunaa makeilla lisukkeilla, esim aitoaa vaniljaa tai lakritsijauhetta, sharon hedelmät (kesäisin tietysti marjoja), kookoshiutaleita/siemeniä/pähkinöitä ja ehkä ripaus kookossokeria - nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahh, ihanaa, etten ole ainut, joka nauttii kylmästä kaurapuurosta! :)

      Kylmä puuro tosiaan muistuttaa vanukasta. Koostumus on pehmeä, mutta silti kivan jämäkkä - sellainen sopivan lusikoitava.

      Poista
  2. Mä oon ajatellut, oonko ihan hullu, kun pidän juuri kylmästä ja jähmettyneestä kaurapuurosta. :') Välillä makeana marjojen ja helemien kanssa ja toisinaan taas ihan suolalla ja pähkinärouheella...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä voinee päätellä, että kylmä kaurapuuro todella on muidenkin herkkua - ihanaa! :)

      Kylmällä kaurapuurolla taitaa olla hitusen "huono maine", eikä ihmiset uskalla tuoda julki sitä, että puuroa syödään kylmänä. Taidankin tästä intoutuneena alkaa nostaa tuon herkun mainetta! Vai mitäs sanot, Laura!? :)

      Poista