lauantai 31. tammikuuta 2015

Marjaisat puhtipatukat


8 patukkaan tarvitset:
2dl rusinoita
1dl hamppujauhoa/-proteiinia
1rkl Puhdistamon *marjasmoothiemixiä
1rkl tyrnirouhetta
1rkl puolukkajauhetta
1dl kaurahiutaleita

Mittaa rusinat tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Aja tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon kuivat aineet kaurahiutaleita lukuunottamatta. Sekoita. Jos sekoittaminen tuntuu vaikealta, voit ottaa kätesi avuksi ja tehdä loppu"taikinan" käsin. Lisää joukkoon viimeiseksi kaurahiutaleet, mutta älä enää blendaa, jotta patukoihin jää miellyttävä, rouheinen, suutuntuma. Vaivaa kaurahiutaleet joukkoon siis käsin. Kun seos on tasaista, kaavi massa leivinpaperin päälle ja kaulitse levyksi. Leikkaa levy kahdeksaan pienenköön patukkaan tai muutamaan suurempaan. Säilytä patukat jääkapissa tai pakastimessa valmiiksi pakattuina, jotta ne on helppo ottaa mukaan evääksi. Voit myös kuivattaa patukoita huoneenlämmössä puolisen vuorokautta, jolloin patukat eivät välttämättä tarvitse kylmäsäilytystä. Nauti herkullisista tuotoksistasi hyvällä omatunnolla!

*saatu Ruohonjuuresta.

Puhdistamon Marjasmoothieaines on sekoitus sekä kotimaisia että ulkomaisia marjoja. Suomalaisista marjoista mukana ovat puolukka, mustikka, tyrni, marja-aronia sekä karpalo, joita ulkomaiset amla- ja gojimarja täydentävät. Lisäksi jauheesta löytyy riisiproteiinia riittävän proteiinin saannin takaamiseksi ja riisinlese- ja MCT-jauhetta. Vaikka kyseessä on smoothiemix, voi jauhetta sekoittaa mieltymystensä mukaan esimerkiksi aaumupuuron päälle, raakasuklaan sekaan tai chia-vanukkaan joukkoon - sinne minne ikinä vain haluatkaan. Mikäli jauheesta mielii tehdä smoothien, suosittelen lisäämään jauheen lisäksi blenderiin esimerkiksi kasvimaitoa ja banaania ja/tai marjoja riittävän ravitsevan ja maukkaan lopputuloksen aikaansaamiseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti