maanantai 18. elokuuta 2014

Suklaa-mansikka-proteiinineliöt - mostly RAW!

Täällä ollaan podettu hirmuista herkkuhimoa jo pitkään - tai pitkään ja pitkään, parisen viikkoa. Olen herkutellut terveellisesti sekä epäterveellisesti. Suuhuni on eksynyt muun muassa vihreitä kuulia, suklaata ja näitä huisin herkullisia suklaaneliöitä. Melkeinpä joka päivä on ollut fiilis, että keho tarvitsee sokeria. Olen siis kuunnellut kroppaani ja antanut sille tarvitsemansa. Helteisten ilmojen aikana kun ruoka ei oikein maistunut niin kai tämä on nyt kropan tapa ilmoittaa energiavajeesta. Pieni, tai vähän suurempikin, makean määrä ei maailmaani kaada eikä liikauta vaa'an viisariakaan lähes ollenkaan. Mikäs sitten pointtini tässä oikein oli? - no se, että on ihan sallittavaa nauttia herkkuja, kun niitä mieli tekee. Tietenkin liika on aina liikaa, mutta en usko, että kohtuudella nautittuna saisin terveyttäni herkuilla pilattua.

Nämä mansikkaiset suklaaneliöt saivat alkunsa kaappeja tutkiskelemalla. Tekemiseen meni aikaa kymmenisen minuuttia sekä sen päälle pari tuntia pakastusta. Kyse on siis melko nopeasta ja ennen kaikkea terveellisestä herkusta, joka vie makeannälän mennessään.



Noin 10 annokseen tarvitset:
125gr kuivattuja taateleita
noin 0,5-1dl kookosvettä
0,5dl Puhdistamon suklaanmakuista riisiproteiinia (saatu Ruohonjuurelta)
0,5dl kookosjauhoja
3rkl raakakaakaojauhetta
1rkl kokonaisia kaurasuurimoita
0,5dl kuivattuja mansikkalastuja

Paloittele taatelit hieman pienemmiksi ja sekoita ne sauvasekoittimella kookosveden kanssa tasaiseksi tahnaksi. Lisää sekaan puoli mitallista suklaanmakuista riisiproteiinia, puoli desiä kookosjauhoja sekä kolmisen ruokalusikallista raakakaakaojauhetta. Sekoita. Mittaa joukkoon viimeiseksi kaurasuurimot ja pilkotut (tai saksitut) mansikkalastut. Anna taikinan seistä hetken aikaa. Muotoile massa käsissä esimerkiksi palloiksi tai painele pienen vuoan pohjalle. Nosta pakastimeen vähintään pariksi tunniksi ja nauti mieluiten pian pakastimesta ottamisen jälkeen. 


huom. neliöt eivät jäädy koviksi, jonka takia koostumus jää mukavan pehmeäksi ja meheväksi.
kuva lainattu ruohonjuuri.fi

Tuosta Puhdistamon luomulaatuisesta suklaa-proteiinijauheesta vielä sen verran, että se on täysin vegaaninen, gluteeniton sekä sokeriton, joten se sopii mainiosti useimpien ihmisten ruokavalioon - niin keliaatikkojen, vegaanien kuin sokerikammoistenkin tai muuten vain laadukasta proteiinia haluavalle. Jauhe on maustettu raakakaakaojauheella ja kaakaouutteella ja makeudesta vastaa stevia. Seasta löytyy myös riisinlesejauhetta sekä hitunen merisuolaa. Jauheen proteiinipitoisuus on 70% ja imeytyvyys samaa luokkaa kuin tunnetuilla eläinperäisillä proteiinituotteilla (maito- ja heraproteiini, kananmunan proteiini).

Maultaan jauhe on mielestäni miedohko, joten ajattelisin sen sopivan paremmin esimerkiksi raakaleivonnaisiin kuin veden kanssa sekoitettuna. En kuitenkaan tyrmää ajatusta veteen sekoittamisesta, koska en jauhetta niin ole maistanut. Kuumentamaan en jauhetta lähtisi, sillä osa arvokkaista ravinteista saattaa tuhoutua tai makukin ehkä muuttua.


Jos mielit päästä maistelemaan huisin hyviä mansikkaisia suklaaproteiinineliöitä, suosittelen kipaisemaan Ruohonjuuren kautta ja nappaamaan mukaan pussin kyseistä proteiinijauhetta. Mikäli et asu minkään myymälän lähellä, voit toki astua myös Ruohonjuuren kattavaan verkkokauppaan, josta löytyy sadoittain laadukkaita tuotteita.


Kuinka sinä käytät riisiproteiinia?


Loppuun vielä kuva eilen parvekkeelta keräämistäni tomaateista. Yummiee... Onneksi näitä pallukoita on tulossa vielä paaljon lisää!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti