torstai 31. heinäkuuta 2014

Vegaaninen banaani-suklaarouhejätski - I named it YOGGIE!

Heippa taasen rakkaat lukijani! Kuluva viikko on hujahtanut ihan hetkessä eikä tietokoneen ääressä ole jaksanut viettää työpäivien jälkeen aikaa ollenkaan. Vasta illan tullen olen koneelle hetkeksi eksynyt, mutta silloinkin olen lukaissut nopeasti vain muutamat suosikkiblogit sekä uusimmat uutiset. Niin, ja tietenkin sään! 

Ruoan teko on jäänyt vähäiselle helteisten ilmojen takia ja ruokahalu on loistanut poissaolollaan. Energiavajeen korjaamiseksi olen yrittänyt napostella kourallisittain energiatiheitä pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä. Niitä kun ei paljoa tarvitse syödä riittävän kaloritarpeen saavuttamiseksi ja samalla saa aimoannoksen monia vitamiineja, paljon proteiinia ja kuitua. Nestettä olen saanut juotua riittämiin ja smoothieitakin on kulunut muutamia. Esimerkiksi eilisillan iltapalana toimi herkullinen mustikka-persikka-mansikkasmoothie soijajogurttiin tehtynä ja ripauksella kardemummaa maustettuna. Aijai, se vasta hyvää olikin!

Mutta nyt kuitenkin asiaan - eli Yoggieen! Ja mistä tämä nimi sitten oikein tulee tai mistä edes on kyse? Noh, selitetäänpä se vaikka näin, että ensimmäiset kirjaimet viestivät yogurtista (jogurtista) ja loput siitä, että tämä on täysin kasvipohjainen, eli niinkuin veggie (kasvis, kasvissyöjä...). Kun siis sanat yhdistetään yhdeksi pötköksi, on lopputuloksena Yoggie - vegaaninen jogurttijäätelö. 

Kahteen annokseen banaani-suklaarouheYOGGIETA tarvitset:
180gr kunnolla kypsää banaania
1dl luomu soijajogurttia
1tl luomu kaakaonibsejä

Sekoita banaanit ja soijajogurtti blenderissä tasaiseksi soseeksi. Lisää joukkoon teelusikallinen kaakaonibsejä ja sekoita vain sen verran, että nibsit pienenevät hiukan. Voit vaihtoehtoisesti myös rouhia nibsit terävällä veitsellä tai murskata vaikka morttelissa. Kaada seos esimerkiksi silikonisiin cupcake-muotteihin ja anna pakastua muutaman tunnin. Nauti hyvällä omatunnolla ja haluamiesi lisukkeiden kera hetki pakastimesta ottamisen jälkeen! 



Nyt kiiruhdan kävelylenkille ennen kuin koko päivä on ohi, heips!


5 kommenttia:

  1. Yummers! Aivan ihanan näköistä, ja mitkä kuvat! Pakastettu bansku on kyllä ruoka numero yksi näillä helteillä!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei pelkästään näköistä vaan myös makuista! Seuraavaksi teenkin minttu-suklaajädeä, ah, nam. : )

      Poista
  2. Itse olen tehnyt banaanista, mansikoista ja suklaasta "jätskiä" muutaman kerran tämän kesän aikana :) On ihan mahtavaa kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Banaanit tuovat ihanaa "kermaisuutta" vegaanisiin jätskeihin! :) Itse en muuten kyllä ole kovin suuri banskujen ystävä, mutta pakastettuna maku on jollain tapaa hieman miedompi ja oikein herkullinen. mums :)

      Poista
    2. Mä taas rakastan banaaneja kaikessa muodossa :D Tuoreena, lettuna, pirtelönä ja jätskinä :D

      Poista