sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Moist Banana Cinnamon Cake [vegan ofcourse!]


Yhteen irtopohjavuoalliseen tarvitset:
1dl juoksevaa kasvimargariinia
0,5dl siirappia
2+1 banaania
1dl kaurahiutaleita
0,5dl kookoshiutaleita
 0,5 korkillista omenaviinietikkaa
1tl kanelia
0,3tl kardemummaa
0,5dl jauhoja
noin 1tl ruokasoodaa

Vatkaa margariini ja siirappi kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Aja kaksi banaania, omenaviinietikka ja kaura- ja kookoshiutaleet tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella toisessa astiassa. Sekoita kuivat ainekset yhteen ja lisää ne kosteiden ainesten kanssa vaahdon joukkoon lusikalla sekoittaen. Levitä taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja leikkaa vielä kakun pinnalle ohuita banaanisiivuja. Halutessasi pinnalle voi ripotella myös kanelia. Paista uunin keskitasolla noin 185 asteessa 20-30 minuuttia. Nauti tuoreeltaan sellaisenaan tai vaikka kylmän itsetehdyn vaniljakastikkeen kera. Nauti!


6 kommenttia:

  1. Voisiko banaanin korvata jollain muulla hedelmällä? Esimerkiksi mangolla tms. Olen nimittäin tosi allerginen banaaneille, ja harmittaa, kun aina kaikkeen täytyy tunkea sitä.. :( Mutta näyttää herkulliselta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että mangolla korvaaminen onnistuu! Tai miksei vaikka kurpitsasoseella tai avokadolla. Avokaadoiseen versioon voisi vielä lisätä esimerkiksi kaakaojauhetta, joka sopii mielestäni hyvin avokadon seuraksi. Kurpitsaan sen sijaan kaneli sopi supermainiosti!

      Leipominen on siitä kivaa hommaa, että harvoin sitä epäonnistuu, kun vain jaksaa maistella taikinaa ennen paistoa! :)

      Poista
  2. Kuulostaapa mukavalta kakulta! Onhan siinä suosikkiraaka-aineeni banaani isossa roolissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaurahiutaleiden, banaanien ja mausteiden yhdistelmä sellaisenaankin toimii älyttömän hyvin! Taisin lusikoida sitä muutamiakin lusikallisia ihan sellaisenaan, njam ;) hehe.

      Poista
  3. Naminami, tää näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä. Ja helpolta! Pitää kokeilla heti seuraavan leivontavimman ja herkkuhimon iskiessä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppo todellakin! :) Ja jos kotoa ei löydy omenaviinietikkaa, voi sen toki jättää poiskin. Vegaanisissa leivonnaisissa viinietikka kuohkeuttaa hieman lopputulosta yhdessä ruokasoodan kanssa. :)

      Poista