sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Maailman paras banaanileipä - ainakin, jos minulta kysytään!

Enkä suinkaan liioittele. Tämä herkku sopii niin vegaaneille kuin rasvan, sokerin ja gluteenin välttäjillekkin. Siis meille kaikille! Voit syödä tätä joko suolaisena tai makeana, margariinin tai vaikka hillon kanssa. Nyt siis kipot ja kapot esiin ja mehevän banaanileivän tekoon. Ohje on yksinkertainen.

Yhteen leipään tarvitset:
4 banaania
4dl haluamaasi kasvimaitoa (toimii kookosmaitoon ja soijamaitoon ainakin erinomaisesti)
6dl kaurahiutaleita
1,5tl kanelia
0,5tl kardemummaa
0,5tl neilikkaa
0,5tl inkivääriä
1,5tl leivinjauhetta
öljyä voiteluun

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Mittaa ainekset kulhoon leivinjauhetta lukuun ottamatta. Blendaa ainekset sauvasekoittimella (tehosekoitinkin käy). Jatka sekoittamista kunnes huomaat kaurahiutaleiden muuttuvan koko ajan vain pienemmiksi ja pienemmiksi "hiutaleiksi". Seos on valmista, kun muutosta ei enää tapahdu. Aikaa tähän menee pari minuuttia. Viimeiseksi sekoita taikinaan leivinjauhe. Voitele leipävuoka ja kaada massa vuokaan. Paista leipää uunin alimmalla tasolla ritilän päällä 30 minuuttia, jonka jälkeen sammuta uunista virta ja jätä vielä jälkilämpöön noin puoleksi tunniksi. Tarkista kypsyys hammastikulla. Leivän kuuluu jäädä meheväksi, joten älä kuivata sitä. Nauti joko sellaisenaan tai vaikka margariinin, maapähkinävoin tai hillon kanssa.

Mietitkö vielä mitä tarjota pikkujouluissa tai jouluna? Tässä oiva tarjottava joulunajan juhliin, joka maistuu varmasti kaikille syöjille. 
Hyviä herkutteluhetkiä! :)


8 kommenttia:

  1. Näyttää kieltämättä todella herkulliselle :) Banaanileipä on ihan parasta, olen suuri fani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin maistui myös isovanhemmilleni ja äidilleni! Niin, ja sai koiratkin pienet maistiaiset ;)

      Poista
  2. Oi nam! Tätä on pakko kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ainakin aion tehdä tuota meidän joulupöytään jouluksi ja varmasti vielä useasti ennen jouluakin. Tonne sekaan voisi laittaa vaikka rusinoita tai mustikoita, jos haluaa pientä vaihtelua makuun. <: Tosin itse luulen, että tuohon herkulliseen makuun ei kyllästy. ;)

      Poista
  3. Tulipahan vain mieleen, että toivottavasti kaikki gluteenittomille kokkaavat ymmärtävät ettei tämä ole gluteeniton jos käyttää tavallisia kaurahiutaleita : D Tein nyt neljättä kertaa tällä ohjeella, ja havahduin tähän, ettei ohje sinänsä olekkaan gluteeniton, millä ei kyllä itselleni ole merkitystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse käytän aina gluteenittomia hiutaleita (koska vilja-allergia), joten enpä ole nähnyt tarpeelliseksi kirjoittaa, että reseptiin tarvitaan gluteenittomia hiutaleita. Monet blogini lukijoista kuitenkin tietävät vilja-allergiastani, joten he varmasti ymmärtävätkin minun käyttävän gluteenittomia tuotteita. :)

      Poista
  4. Mulla tuli ihan raakaa, vaikka tein kaiken ohjeiden mukaan :( Jopa aineiden sekoittamisvaiheessa oli tosi litkua, ei taikinamaista..

    VastaaPoista
  5. Leipä on nyt ollut uunissa melkein puoli tuntia yliaikaa ja vieläkin on ihan vetistä, vaikka kaiken laiton ohjeen mukaan. Mitäköhän tässä vaiheessa voisi enää tehdä pelastaakseen banaanileivän.

    VastaaPoista