tiistai 16. huhtikuuta 2013

Kurpitsa-hirssipuuro

Tuoksultaan vesimeloninen ja maultaan makea myskikurpitsa sopii aivan mainiosti aamupalapuuron joukkoon. 

Yhteen annokseen tarvitset:
70g myskikurpitsaa
0,5dl kuorettomia hirssinjyviä (esim. GoGreen) 
ripaus suolaa
2dl vettä
kanelia

Halkaise myskikurpitsa ja koverra sisältä siemenet talteen. Paloittele kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kurpitsakuutioiden joukkoon noin puoli teeusikallista kanelia. Siirrä ne uuniin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Huuhtele hirssinjyvät ja kaada ne suolalla maustettuun kiehuvaan veteen. Keitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Jos vesi haihtuu kokonaan tai liikaa, lisää vettä pieniä määriä kerrallaan. Nosta paahtuneet kurpitsakuutiot uunista ja kaada ne hirssinjyvien joukkoon kattilaan. Keitä puuroa vielä noin 15 minuuttia. Tarjoa puuro haluamiesi lisukkeiden kanssa. Joukkoon sopii esimerkiksi kohmeiset marjat, erilaiset kasvimaidot, pähkinät ja kuivatut hedelmät, maapähkinävoi... Myös kurpitsan siemenet kannattaa hyödyntää. Voit paahtaa ne joko kuivalla pannulla tai uunissa rapeiksi.

Puuroa voi muunnella monin tavoin. Kookosmaitoon tehdyn maku on taivaallisen hyvä ja pehmeä, soijamaidon ja vaniljajauheen yhdistelmä hivelee makuhermoja ja hasselpähkinämaito antaa ihanaa pähkinäistä makua. Vain mielikuvituksesi on rajana! :)



1 kommentti:

  1. Oi nam! Mulla onkin kurpitsa kaapissa! Tätä siis ainakin kiitos :)

    VastaaPoista