lauantai 15. joulukuuta 2012

Pastaa porkkanaisten papupyöryköiden ja suppiskastikkeen kera

Yritin kuvata lähes kaikki vaiheet, jotta pääsisitte kärryille siitä mitä ruoassani käytin ja miten sen valmistin. Ensimmäiseksi jauhoin GoGreen:in luomu papu-mix:in, pienen sipulin ja porkkanan tahnaksi. Lisäsin "taikinaan" vielä oliiviöljyä, soijakastiketta, currya, oreganoa, mustapippuria, kurkumaa ja savupaprikaa. Suolaa en laittanut, koska soijakastikkeessa sitä on ihan riittävästi! Jotta sain tahnasta hieman paksumpaa, kaadoin perunakuitupussista (Semper) jauhetta sen verran, että taikinasta tuli muotoiltavaa. Pyörittelin pieniä palleroita ja laitoin uuniin noin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi. Tykkään siitä, että pyöryköiden pinnasta tulee rapea ja sisus jää kuitenkin meheväksi. Pyöryköiden ollessa uunissa valmistin kookosmaidosta ja äitini keräämistä ja kuivaamista suppiksista kastikkeen. Suppiksia olin liottanut parisenkymmentä minuuttia ensiksi vedessä. Kastikkeen maustoin vain rouhauksella pippuria ja suolaa, koska en halunnut piilottaa sienten mahtavan hyvää makua. Valmiin annoksen päälle lisäsin vielä tomaattia, basilikaa, oliiviöljyä ja rouhauksen pippuria. Herkullista lauantai-iltaa lukijani! Illalla mahdollisesti tiedossa vielä suklaakakkua vadelmien kera, jos maha antaa periksi. :)


2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköstä!
    Siis onko tuo sinun sekotin sauvasekoitin vai joku muu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis se on perjaatteessa sauvasekotin, mut sen mukana tuli toi ns. teholeikkuri ja kans vispilä. :) Oon ihan supertyytyväinen tohon vekottimeen!

      Poista